Home / Projecten / Renovatie luxe klassieke badkamer

Renovatie luxe klassieke badkamer

… en Verbouwing van 2e badkamer en-suite en 2 toiletruimtes

Voor de renovatie van deze badkamer is niet bespaard op het gebruik van het beste kwaliteitssanitair, kranen, vloerverwarming, wand en vloertegels. Als eerste wordt er goed aan de hand van de wensen van de klant gekeken wat de beste en ruimtelijke indeling moet worden. Aan de hand daarvan is er gekeken of alles ook technisch uitvoerbaar was, dit was het geval en daarom is besloten de badkamer op deze manier in te delen. Er is gekozen voor een mat witte wandtegel 25×50 cm welke liggend is betegeld voor een ruimtelijk effect,de achterwand van het bad, badombouw en de wand achter het wasmeubel is betegeld met een mozaïek tegel wat een luxe sfeervolle uitstraling aan de badkamer geeft. Voor de vloer is er gekozen voor een een getrommelde antraciete 30×30 vloertegel wat mooi bij de stijl van de woning past. Er is een ligbad geplaatst onder de schuine kap van de badkamer waardoor dit een ruimtelijk effect geeft en er geen comfort verloren gaat. Hierdoor is er ruimte gecreëerd voor een ruime inloopdouche met douche drain. Er is gekozen voor een mooie natuurstenen wastafel met een RVS frame en hoge uitloop kraan waardoor het de mogelijkheid bied om hier uw haar onder te wassen. Ook is er gekozen voor een spiegel met geïntegreerde spiegel verlichting welke bediend wordt door middel van een sensor (i.p.v een schakelaar). Ook is er gekozen voor een elektrische vloer verwarming wat de badkamer aangenaam maakt en veel comfort bied,als bij verwarming is er gekozen voor een Dimplex elektrische kachel welke bediend word d.m.v een schakelaar. Het plafond is geheel verlaagd,gestuukt,gewit en voorzien van inbouw spotjes.

Toiletruimte 1e verdieping

Van deze voormalige overloopkast is een 2e toiletruimte gecreëerd, het vloer oppervlak is iets vergroot wat weer meer ruimte geeft. Ook hier is er gekozen voor een mat witte wandtegel 25×50 cm welke liggend is betegeld voor een ruimtelijk effect. Op de vloer is er gekozen voor een antraciete getrommelde vloertegel 15×15 cm wat een eigentijdse uitstraling geeft en wat mooi bij de woning past.
Er is gekozen voor een mooie Duravit Starck 3 closet pot welke op de grond staat i.v.m de ruimte,de toilet heeft een afmeting van 95 cm lang en 85 cm breed. Ook hier is er gekozen voor een verlaagd plafond,wat is gestuukt,gewit en is voorzien van een inbouw spotje.

Toiletruimte begane grond

Voor deze toiletruimte is er gekozen voor een zwevend toiletsysteem waar voor de riolering is aangepast.
Ook hier is er op de wand gekozen voor een mat witte wandtegel 25×50 cm welke weer liggend is betegeld voor een ruimtelijk effect en zorgt voor eenheid in de woning. Het natuursteen wasbakje hangt aan de schuine koof (waar achter al het bestaande leidingwerk is weggewerkt) zodat het wasbakje goed tot zijn recht komt en waardoor ook dit een ruimtelijk effect geeft. De toilet ombouw en wand boven het wasbakje zijn voorzien van tegelmozaiek wat een luxe en sfeervolle uitstraling geeft. Voor de vloer is er wederom gekozen voor een antraciete vloertegel 15×15 cm, zodat dit weer mooi bij de rest van de stijl van het huis past. In zowel de badkamer als de toiletten is er gekozen voor een zilvergrijze voeg bij de wandtegels (en mozaiek zodat dit en mooie luxe uitstraling geeft) de vloeren zijn gevoegd met een donker grijze voeg zodat dit een mooi geheel is geworden.

Wederom spreken wij weer van een mooi en apart geslaagd project ! 

Kenmerken

Bouwactiviteit: Herstel en onderhoud
Bouwstadium: Opgeleverd
Bouwtype: Woningbouw / huisvesting
Bouwrol: Onderaannemer / uitvoerder
Bouwsom: Minder dan € 10.000

Top